Tro på tankens kraft!

http://flic.kr/p/dcdYf6

Jag såg en så vacker och uppmuntrande text att jag bara var tvungen att skriva in den här. Den är skriven av någon som faktiskt tror på tankens kraft att förändra beteenden. Varsågoda!

Vi människor tänker omkring 65.000 tankar per dygn, av dem är c:a 95 % samma som föregående dygn. Det ger oss ca 3500 nya tankar varje dag som antigen kan bygga oss starkare eller sakta bryta ner oss. Valet är ditt eget.

Dina tankar är något som du själv har full kontroll över. Varje tanke skapar en bild, en illusion. Dessa illusioner leder sedan till dina handlingar och resultat. Som en konstnär har inspiration till en ide innan han börjar måla. En författare som har något att berätta innan orden formas på pappret. Tankar är illusioner av verkligheten innan det hänt.

Din verklighet liknar inte någon annans verklighet. Men så fort du förändrar dina tankar förändras din värld från en illusion till en annan illusion.

Oavsett din livssituation kan du förändra ditt liv beroende på hur du väljer att reagera på det. Samma situation kan ses från många olika vinklar och innebörden kan formas precis till det du vill.När vi tar till oss en tanke eller bild förverkligas den till vår verklighet, vi är, gör och har det så som vi tänker. Om vi tänker att livet är härligt så blir det härligt genom att vi drar till oss sådant som bekräftar detta. Likaså om vi tänker att vi inte duger, inte klara av något kommer resultatet bli därefter.Tanken styr många gånger vårt handlande mer än vad vi tror och vill erkänna. Negativa tankar begränsar vårt handlingsutrymme och bygger mentala murar som är helt onödiga.Bannistereffekten är ett av många bra exempel på hur tankarna styr våra handlingar. Löparen Roger Bannister, var den förste att springa en engelsk mil under fyra minuter. Det intressanta är att ett flertal experter på 50-talet hävdade att det var fysiskt omöjligt att springa sträckan under fyra minuter. Bannister lyssnade inte på detta han trodde på sig själv, utmanade fyraminutersgränsen och lyckade. När Roger Bannister väl bevisat att det gick att springa under fyra minuter var det inte mindre än 50 löpare som under de kommande två åren som sprang lika fort. När det fanns bevis på att det var möjligt gjorde detta att andra löpare inte längre hade den mentala blockeringen av att det var omöjligt.

Ofta sätter vi upp våra mentala blockeringar efter vad vår omgivning hävdar att vi är kapabla till eller inte. Du låter då dina tankar påverkas av andra istället för att ta full kontroll över ditt liv.

Av Michaela Bjerring

Bilden i det här inlägget är hämtat från Dream Creates photostream på flickr.com
Lisa Svensson

Lisa Svensson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s